Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Przygotować pikantny sos curry: majonez utrzeć z kwaśną śmietaną, doprawić solą, pieprzem oraz curry. Przygotować sos ziołowy: oderwać listki od pietruszki. Orzechy pokruszyć zmiksować razem z listkami natki. Połączyć z oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić na kawałki. Cebulę podzielić na małe cząstki. Cukinię i por pokroić na kawałki, jabłko podzielić na ćwiartki. Kiełbasę pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać z łupinek, nadziewać na przemian albo z papryką i cebulą, albo z porami i jabłkiem, albo z kiełbasą i cukinią na szpilki. Wszystkie szaszłyki posypać solą i pieprzem, szaszłyki z jabłkami i porami dodatkowo majerankiem. Szaszłyki smażyć na oleju, podawać razem z dwoma sosami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !