Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek świąteczny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
masło 20 dag
żółtko jajek 2
cukier puder 15 dag
cukier waniliowy
polewa czekoladowa
lukier
cukierki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek świąteczny

Masło wraz z mąką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem siekamy nożem, dodajemy żółtka i gnieciemy ciasto. Po zagnieceniu ciasta umieszczamy je na około 1 godz. w lodówce. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki, wałkujemy ciasto na dowolny i preferowany kształt. Przenosimy ciasto na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i pieczemy na złocisty kolor w temperaturze ok.180. Gdy ciasto już się upiecze i ostygnie, przyozdabiamy je polewą czekoladową, lukrem oraz cukierkami dekoracyjnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 15.12.2013 21:21
Ale smaczne ;)
Maniek2 15.03.2012 08:50
świetny
caralajna 04.02.2012 14:22
ładnie udekorowany
olkaaa 09.12.2011 07:37
muszę spróbować
madzialena19 25.11.2011 12:48
super
halina17 24.11.2011 11:17
ładny
iga2 26.10.2011 17:08
pycha
Tika4444 15.10.2011 21:13
pyszności
magical66 22.09.2011 09:54
smaczny
Margo1 24.08.2011 10:53
pyszny
dianix 17.08.2011 19:13
świetnie wyglada, gratuluje talentu;]
Justyna223 06.08.2011 19:18
wygląda na pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak