Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowo-chrzanowy do mięs

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan tarty 0,5 szklanki
majonez 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowo-chrzanowy do mięs

sól
cukier
sok z cytryny
Zmieszać chrzan z majonezem .Doprawić do smaku solą , cukrem , sokiem z cytryny .
Nie sposób podać ilości przypraw bo to zależy od tego jak mocny jest chrzan i od indywidualnego smaku . Proponuję dodawać na początku odrobinę cukru a potem regulowanie smaku solą i sokiem z cytryny . Ja osobiście wolę taki mało kwaśny a za to mocny i słodkawy .
Posypałam odrobiną czarnuszki dla dekoracji bo sosy majonezowe nie specjalnie się prezentują same z siebie .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 01.03.2013 21:59
mięso z takim sosem musi byc extra
pacpaw 13.07.2011 20:25
papryczkowy talerzyk jest boski!!!! a sosik prosty do zrobienia. Chrzan tarty może być ze słoiczka taki śmietankowy czy musimy sami koniecznie sami trzeć?
halinka1011 12.07.2011 09:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak