Sposób przygotowania

sól
cukier
sok z cytryny
Zmieszać chrzan z majonezem .Doprawić do smaku solą , cukrem , sokiem z cytryny .
Nie sposób podać ilości przypraw bo to zależy od tego jak mocny jest chrzan i od indywidualnego smaku . Proponuję dodawać na początku odrobinę cukru a potem regulowanie smaku solą i sokiem z cytryny . Ja osobiście wolę taki mało kwaśny a za to mocny i słodkawy .
Posypałam odrobiną czarnuszki dla dekoracji bo sosy majonezowe nie specjalnie się prezentują same z siebie .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    papryczkowy talerzyk jest boski!!!! a sosik prosty do zrobienia. Chrzan tarty może być ze słoiczka taki śmietankowy czy musimy sami koniecznie sami trzeć?
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    mięso z takim sosem musi byc extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !