Sposób przygotowania

sok z 2 dużych cytryn
2 pełne łyżki ,,Sosu chili z cytryną ,, ( Tao-Tao )
pieprz kolorowy grubo mielony
sól
2 łyżki mąki
1 łyżka masła
Zrobić marynatę z 2 łyżek oleju , soku z cytryny, Sosu chili z cytryną i 1/2 łyżeczki pieprzu .
Steki ułożyć w wąskim pojemniku. Zalać marynatą i zostawić na 1 godzinę w lodówce . Wyjąć i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .
Na patelni rozgrzać olej z masłem . Steki posolić i posypać pieprzem . Oprószyć mąką i smażyć na rumiano z obu stron .
Podałam z ryżem gotowanym na bulionie warzywnym ( z kostki ) ze szczyptą kurkumy i surówka z kapusty pekińskiej.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię dania z łososia.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zdecydowanie lubię Twoje rybki :-)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    łosoś jest moją ulubioną rybą, a w takim wykonaniu - mistrzostwo świata:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo lubię łososia z cytryną :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !