Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje ulubione pyzy z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 4 łyżki
jaja 4 sztuki
sól 1 łyżeczka
cebula 3 sztuki
masło 1 łyżka
wołowina 0,5 kg ugotowanej
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Moje ulubione pyzy z mięsem

Ziemniaki umyj, obierz. Połowę ugotuj, ostudź, rozgnieć widelcem. Resztę zetrzyj na drobnej tarce, odciśnij. Wymieszaj z ugotowanymi. Dodaj mąkę, 3 jajka, szczyptę soli, zagnieć ciasto. Cebule obierz i posiekaj, przesmaż na maśle, wymieszaj ze zmieloną wołowiną. Dodaj tartą bułkę i jajko, przypraw do smaku. Wyrób masę. Z ciasta formuj placuszki, na środku każdego połóż porcję farszu, ulep małe pyzy. Gotuj w osolonym wrzątku. Podawaj z cebulką podsmażoną na maśle. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 30.07.2011 16:35
pięknie wyglądają
aacaac 18.07.2011 09:13
pyszne
Mariusz10 16.07.2011 23:57
pyszne
pawel6 12.07.2011 19:08
To też moje ulubione kluski na bazie ziemniaków:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak