Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 g
koncentrat pomidorowy 35 g
majeranek 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
tłuszcz 60 g
pieprz 2 łyżeczki
sól
cebula 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka duszona

Łopatkę pokroić w paski.
Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać koncentrat pomidorowy zmieszany z roztartym czosnkiem, podlać 1 szkl wody i dusić kilka minut.
Włożyć paski mięsa, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem, dusić pod przykryciem do miękkości mięsa, podlewając w razie potrzeby wodą.
Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 12.07.2011 09:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak