Sposób przygotowania

pieprz mielony
sól
papryka mielona
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
2 łyżki kaparów z zalewy ( lub marynowanych w słonej zalewie nasion nasturcji )
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
maggi
szczypta cukru
Mięso natrzeć solą , pieprzem, papryką i zostawić na godzinę. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Dorzucić pokrojone cebule . Zalać wodą tak by zakryła mięso i dusić aż mięso będzie miękkie a płyn odparuje do objętości ok. 1 szklanki . Wyjąć mięso . Sos przetrzeć .Dolać śmietankę . Na maśle podsmażyć odsączone kapary i dołożyć do sosu - doprawić ( maggi , cukier ) . Włożyć mięso w sos i chwilę ogrzewać .

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Wieprzowina wyśmienicie przyrządzona:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niedługo znowu spróbuję kaparów - jak mi się smaki zmieniły i się do nich w końcu przekonam z przepisu na pewno skorzystam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dobre musi być
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !