Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z kaparami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki chude 0,6 kg
cebula biała 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z kaparami

pieprz mielony
sól
papryka mielona
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
2 łyżki kaparów z zalewy ( lub marynowanych w słonej zalewie nasion nasturcji )
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
maggi
szczypta cukru
Mięso natrzeć solą , pieprzem, papryką i zostawić na godzinę. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Dorzucić pokrojone cebule . Zalać wodą tak by zakryła mięso i dusić aż mięso będzie miękkie a płyn odparuje do objętości ok. 1 szklanki . Wyjąć mięso . Sos przetrzeć .Dolać śmietankę . Na maśle podsmażyć odsączone kapary i dołożyć do sosu - doprawić ( maggi , cukier ) . Włożyć mięso w sos i chwilę ogrzewać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 07.01.2012 09:15
bardzo ciekawe
Agnik 01.11.2011 15:17
dobre musi być
pacpaw 13.07.2011 20:26
niedługo znowu spróbuję kaparów - jak mi się smaki zmieniły i się do nich w końcu przekonam z przepisu na pewno skorzystam
pawel6 12.07.2011 19:09
Wieprzowina wyśmienicie przyrządzona:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak