Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna rybka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 1,5 kg
czosnek 5 ząbków
bułka 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól i pieprz
olej do smażenia
cebula 2 szt
natka pietruszki
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna rybka

Rybę oczyścić, pokroić w kawałki.
cebulę obrać drobno posiekać.
Natkę pietruszki posiekać.
Bułkę pokroić w cienkie kromki.
Cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać czosnek, rybę, sól, pieprz i natkę pietruszki, zalać rozprowadzonym w wodzie koncentratem pomidorowym.
Rybę gotować na mocnym ogniu, dodać ocet i dalej gotować na wolnym ogniu ok.1 godz.
Przed podaniem na dnie wazy ułożyć kromki bułki i wylać rybę z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak