Sposób przygotowania

Jest to szybko sos, który możemy zrobić w szczególności, gdy odsmażamy jakieś mięsko, a nie mamy nic „mokrego” do ziemniaków. Na olej pozostały z odgrzewanego mięsa wrzucamy koperek oraz starty korzeń chrzanu. Chwilkę smażymy i wsypujemy mąkę. Następnie wlewamy wodę, dokładnie mieszamy, aby połączyć zasmażkę z wodą i zdejmujmy z ognia. Posypujemy świeżo zmielonym chili. Możemy polewać zarówno mięsko jak i ziemniaczki. Smacznego.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    sosik na czasie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Szybki i smaczny!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Jak dla mnie połączenie super . Lubię i chrzan i koper.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    też lubię taki sos:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący, na pewno wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    lubię taki sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    świetny sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !