Sposób przygotowania

sól
1 łyżeczka pieprzu kolorowego grubo mielonego
1/2 pieprzu cytrynowego
mąka
1/3 kostki masła
1 słoiczek ( 10 dag ) szparagów młodych w zalewie
Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny , posypać pieprzem cytrynowym i połową pieprzu kolorowego .Zostawić na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć . Posolić i posypać pozostałym pieprzem . Oprószyć mąką .
Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta .Zsunąć halibuta na bok . Szparagi odsączyć i położyć na patelnie obok ryby . Delikatnie podgrzać
Podawać z ziemniakami puree lub z wody obkładając porcje ryby szparagami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale się prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam szparagi ! I rybkę ! Nigdy ich nie jadłam razem podanych... muszę koniecznie spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !