Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Giuwecz wg Buni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Giuwecz wg Buni

2 pomidory
4 ziemniaki
2 młode marchewki
3 cebule
3 kiełbaski- śląskie
1/2 szklanki oleju słonecznikowego
przyprawa do zup i sosów w płynie
szczypta cukru
pieprz mielony
papryka mielona
1,5 szklanki wody
natka pietruszki

Giuwecz to bardzo prosta -jednogarnkowa potrawa .
Papryki wypestkować i pokroić w paseczki , obrane ze skórek pomidory , marchew i ziemniaki - w grubą kostkę .Włożyć do garnka z grubym dnem .
Cebule pokroić w piórka i ,, zeszklić ,, na oleju - włożyć do papryki.
Pokrojone w pół plasterki wymieszać z resztą składników. Podlać wodą .Dusić 45 minut
Doprawić do smaku, cukrem, pieprzem , papryką mieloną , przyprawą do zup i sosów . Zagotować. Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iz 09.10.2022 21:53
Pół SZKLANKI oleju? to chyba pomyłka....?
szyba 12.07.2011 09:43
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak