Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z zielonego groszku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowo-wołowy 2 kostki
cebula 2
masło 2 łyżki
groszek zielony 500g
czosnek 2 ząbki
śmietana 30% 150 ml
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: krem z zielonego groszku

Rosół rozpuścić w 3 szkl gorącej wody. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle, dodać groszek. Dusić razem przez chwilę, podlać rosołem. Gotować przez 15 minut , zmiksować. Dodać posiekany czosnek i śmietanę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 11.07.2011 19:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak