Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 szt.
sałata 1 główka
cykoria 3 szt.
pieczarki 30 dag
musztarda ostra 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżeczka
oliwa 100 ml
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z pieczarkami

Pierś kurczaka posyp solą i pieprzem, podsmaż na łyżce oliwy. Dodaj pokrojone na ćwiartki pieczarki. Smaż 4 min. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, włóż do niego mięso na 15 min. Sałatę i cykorie rozłóż na półmisku, skrop sosem winegret z oliwy, czosnku, musztardy i octu. Połóż mięso grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 03.10.2013 08:16
pyszne danie
Monika63 17.07.2012 12:52
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak