Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, 1 szklanka ( z dwóch szklanek) cukru pudru, cukrem waniliowym, potarkować na to margarynę , dodać żółtka, zagnieść na kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć na blachę, drugą podzielić na 2 mniejsze części, do jednej dodać 2 łyżki kakao. Wstawić do lodówki na około 30 minut, a na blachę wyłożyć pierwszą część ciasta, następnie dżem, zetrzeć jedno ciasto z lodówki, ubić piane z pozostała 1 szklanka cukru pudru (utworzy to naszą bezę) i wyłożyć na ciasto, a na końcu potarkować schłodzone ciasto. Piec w 180 stopniach przez ok 1 godzinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi być pyszny, sprobuje kiedys:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Moja mama robi coś podobnego i mogę powiedzieć, że mi to bardzo smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pycha:) wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !