Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ubite białka, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Dodać maliny (mrożonych nie rozmrażać!). Piec ok. godz w temp. 180st. Mleko podgrzać, dodać połamaną czekoladę i, mieszając, rozpuścić. Dodać pokrojone orzechy. Polać zimną babkę.
Można także użyć gotowej polewy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    maliny lubię zawsze...
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo smaczna babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    cos dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    zachowam sobie ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    może być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ale cudowny widok:)mmmmmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczniutka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.smaczny !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ładnie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Sezon na maliny już niedaleko, więc warto zapamiętać przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię ciasta z owocami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !