Sposób przygotowania

olej
1 łyżeczka przyprawy Piri-Piri
2 łyżki pikantnego ketchupu
1 płaska łyżeczka miodu
sól
mąka
1 łyżka masła
Rozmrożona i odsączona rybę zalać marynata z 2 łyżek oleju , soku z cytryn, ketchupu, miodu ,przyprawy Piri-Piri i zostawić na minimum godzinę . Wyjąć .Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Lekko posolić szczyptą soli. Oprószyć mąką . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dołożyć na patelnię masło.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    mmmmm..... uwielbiam ryby i pikantne potrawy, myślę więc, że to doskonałe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    mmmmm..... uwielbiam ryby i pikantne potrawy, myślę więc, że to doskonałe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    mmmmm..... uwielbiam ryby i pikantne potrawy, myślę więc, że to doskonałe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !