Sposób przygotowania

Ziarna soi wypłukać, zalać wodą i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie ugotować w wodzie z dodatkiem 1/2 łyżki soli. Ostudzić.

Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię, dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę słodką mieloną oraz masło. Wszystko razem smażyć 15 minut. Przełożyć do dużego garnka, zalać 3 l wody i gotować na małym ogniu przez 2 godziny.

W międzyczasie przygotować warzywa. Umyć, obrać, a następnie pokroić: marchew, pietruszkę i por w plastry, ziemniaki - w kostkę, papryki - w paski. Przełożyć do garnka, dodać przyprawę do gulaszu, pozostałą sól oraz pieprz czarny grubomielony. Gdy warzywa będą miękkie dodać pomidory krojone (ja użyłam tych z dodatkiem oliwy z oliwek i czosnkiem) oraz soję. Zagotować. Zaprawić mąką pszenną wymieszaną z Ramą Cremefine do gotowania.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Taką zupę to ja lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na pewno jest syta. na bogato!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bardzo apetyczna:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Taką zupę to i ja będę potrafił zrobić;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Prezentuje się imponująco :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !