Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwona porzeczka 1 kg
woda 1 szklanka
cukier kryształ 1/2 kg
Goździki całe Prymat 6 sztuk
cynamon Prymat 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonej porzeczki

Porzeczki umyć i przebrać. Zagotować wodę z cukrem. Dodać porzeczki. Pogotować 10 min oddzielić porzeczki od soku. Sok jeszcze gotować i można z niego zrobić kompot lub sok do słoików. Porzeczki wrzucić na patelnię, dodać żelatynę i dusić na lekkim ogniu ok godziny. Wsadzić do słoików i zapasteryzować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.04.2013 14:42
uwielbiam taki do ciast, zwłaszcza tortów
Barbara/zuza22_85 01.09.2011 18:38
ja też nie
bami 18.08.2011 00:45
dżemu z czerwonej porzeczki jeszcze nie próbowałam :)
bursztynek 30.07.2011 17:41
jeszcze nigdy nie próbowałam, ale może warto...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak