Sposób przygotowania

Porzeczki umyć i przebrać. Zagotować wodę z cukrem. Dodać porzeczki. Pogotować 10 min oddzielić porzeczki od soku. Sok jeszcze gotować i można z niego zrobić kompot lub sok do słoików. Porzeczki wrzucić na patelnię, dodać żelatynę i dusić na lekkim ogniu ok godziny. Wsadzić do słoików i zapasteryzować

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    jeszcze nigdy nie próbowałam, ale może warto...
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    dżemu z czerwonej porzeczki jeszcze nie próbowałam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    ja też nie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam taki do ciast, zwłaszcza tortów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !