Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa i polędwica

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 30 -40 dag
zielona papryka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
bulion ok1 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
pomidor 1-2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa i polędwica

Polędwicę umyć pokroić w kostkę. Papryki obrać umyć pokroić w kostkę, cebulę w plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso i cebulę. Dodać przygotowaną paprykę i podlać bulionem.Można pod koniec dodać umytego i pokrojonego pomidora. Doprawić przyprawami i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.08.2011 16:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak