Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel z pomarańczy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok wyciśnięty z pomarańczy 3 szt
masło 3 łyżki
cukier 1/3 szklanki
cukier waniliowy 1 torebka
skórka otarta z cytryny 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda odrobina
likier pomarańczowy 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z pomarańczy

Masło rozgrzewamy w garnku dodajemy cukier i cukier waniliowy,podgrzewamy na dość dużym ogniu,by cukier zaczął brązowieć,dolewamy sok z pomarańczy i dodajemy skórkę z cytryny i podgrzewamy dalej aż cukier się rozpuści.Mąkę ziemniaczaną mieszamy z odrobiną wody wlewamy do soku i gotujemy,kisiel powinien być dość rzadki.Studzimy i podajemy polany likierem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak