Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc wieprzowych wg Joli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe 60 dag
mąka 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc wieprzowych wg Joli

Sercaodmoczyć w zimnej wodzie, wycisnąć krew, wyciąć żyły i kanaliki, wypłukać, osuszyć. Pokroić w kostkę. Dodać przyprawę Kucharek i paprykę, wymieszać, obsypać mąką. Serca podsmażyć na oleju, podlać wrzącą wodą i dusić do miękkości. W razie potrzeby uzupełniać wrzącą wodą. Dodać majeranek i jeszcze chwilkę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.07.2011 11:13
Ten majeranek mnie zaintrygował. Z chęcią posmakowałabym takiego gulaszu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak