Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowa galaretka do chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 3 kg
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowa galaretka do chleba

Wiśnie wymyte i wydrylowane wrzucić do szerokiego rondla i dusić mieszając. Po około 30 minutach odlać połowę soku( wykorzystać go inaczej) i resztę wiśni zmiksować blenderem na mus. Dosypać cukier i gotować kolejne 30 minut. Gorąca masę wlewać do wyparzonych słoików. Najlepiej wekować jeszcze w kąpieli wodnej przez 25 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.09.2012 20:11
wyśmienita :)
Dorian 17.09.2012 08:55
pycha
Mati13 20.12.2011 16:37
wysmienita
Rybciia 03.09.2011 14:51
ja też, mniam
Beatris 03.08.2011 09:16
Lubię takie przetwory.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak