Sposób przygotowania

Wiśnie wymyte i wydrylowane wrzucić do szerokiego rondla i dusić mieszając. Po około 30 minutach odlać połowę soku( wykorzystać go inaczej) i resztę wiśni zmiksować blenderem na mus. Dosypać cukier i gotować kolejne 30 minut. Gorąca masę wlewać do wyparzonych słoików. Najlepiej wekować jeszcze w kąpieli wodnej przez 25 minut. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Lubię takie przetwory.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ja też, mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wysmienita
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienita :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !