Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser andaluzyjski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
wanilia 2 laski
skórka z cytryny 1/2 szt
sól szczypta
kremówka 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 4 dkg
żółtko jajek 6 szt
cukier 1/3 szklanki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: deser andaluzyjski

Mleko gotujemy z wydrążonym miąższem z wanilii,skórką cytrynową i szczyptą soli,następnie skórkę wyciągamy a mleko zagęszczamy rozmieszaną w śmietance mąką.Żółtka ubijamy z cukrem mieszamy z gorącym budyniem i przekładamy do foremek.Po schłodzeniu posypujemy cukrem pudrem i zapiekamy w piekarniku by utworzył się karmel.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 28.09.2011 15:24
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak