Sposób przygotowania

Ciasto rozmrażamy.Wołowinę mieszamy z obraną i drobno posiekaną cebulą oraz majerankiem i podsmażamy na rozgrzanej oliwie dodajemy przecier i cały czas mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojone oliwki.Żółtka ubijamy z mlekiem i szczyptą soli.Ciasto wałkujemy i wykrawamy szklanką kółka,na środek każdego nakładamy łyżkę farszu,smarujemy brzegi kółek żółtkiem i dobrze sklejamy.Pierożki smarujemy resztą żółtek posypujemy sezamem i układamy na wysmarowanej masłem blasze.Pieczemy 20 min w 220 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna ta twoja przystawka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smacznie brzmi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !