Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przystawka andaluzyjska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło do wysmarowania blachy
Farsz:
cebula 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
żółtko jajek 2 szt
mleko 2 łyżeczki
ziarna sezamu
ciasto francuskie 1 opakowanie
mięso mielone wołowe 15 dkg
oliwki nadziewane papryką 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: przystawka andaluzyjska

Ciasto rozmrażamy.Wołowinę mieszamy z obraną i drobno posiekaną cebulą oraz majerankiem i podsmażamy na rozgrzanej oliwie dodajemy przecier i cały czas mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojone oliwki.Żółtka ubijamy z mlekiem i szczyptą soli.Ciasto wałkujemy i wykrawamy szklanką kółka,na środek każdego nakładamy łyżkę farszu,smarujemy brzegi kółek żółtkiem i dobrze sklejamy.Pierożki smarujemy resztą żółtek posypujemy sezamem i układamy na wysmarowanej masłem blasze.Pieczemy 20 min w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 25.07.2011 06:54
Smacznie brzmi.
Iwona51
Iwona51 18.07.2011 11:01
fajna ta twoja przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak