Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Mieszając dodawać stopniowo cukier i żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakaa. Wlać ciasto do dwóch jednakowych blaszek. Piec godzinę w temperaturze 180 stopni. KREM; 2 szklanki mleka zagotować z cukrami, a jedną wymieszać z mąkami i ugotować budyń. Ostudzić, dodać żółtko i masło. Zmiksować. Ciasta pokroić na plastry 1 centymetrowe . Składać na przemian jasny plaster, budyń i ciemny plaster , aż do wyczerpania ciast. POLEWA;margarynę, cukier, kakao i wodę zagotować, zmniejszyć płomień i mieszać aż cukier się rozpuści. Ciasto polej polewą .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    robiłam,polecam
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !