Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka wieprzowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 25 dkg
masło 20 dkg
czosnek 1 ząbek
cukier 10 gram
pomarańcze 2 szt
anchois
orzechy arachidowe 25 prażone
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka wieprzowa

Wieprzowinę myjemy i drobno siekamy,podsmażamy na maśle razem z obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem,posiekanymi orzechami i posiekanymi filecikami.Smażymy na średnim ogniu mieszając aż składniki się połączą a mięso będzie miękkie.Pomarańcze obieramy kroimy na plastry i usuwamy pestki.Mięso układamy na plastrach pomarańczy i polewamy sosem powstałym w czasie pieczenia.Doprawiamy do smaku papryką.Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.09.2011 14:54
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak