Sposób przygotowania

Orzechy drobno siekamy ,kilka zostawiamy do dekoracji.Ser pleśniowy rozgniatamy widelcem.Jedną łyżkę masła odkładamy a resztę ucieramy z serem i posiekanymi orzechami.Gruszki kroimy na połówki usuwamy gniazda nasienne i skrapiamy sokiem z cytryny aby nam nie ściemniały.Masłem smarujemy osiem kawałków folii aluminiowej.Do wydrążonych gruszek nakładamy po pół łyżeczki masy.Owoce układamy na folii,zawijamy i układamy na rozgrzanym ruszcie i pieczemy 5 min.Zdejmujemy odwijamy i nakładamy resztę masy.Gotowe gruszki możemy udekorować połówkami orzechów i listkami natki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    To jest pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !