Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki z masą serowo-maślaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 4 szt
masło 5 łyżek
sok z cytryny 1/2 szt
orzechy włoskie 10 dkg
rokpol 10 (z niebieską pleśnią)

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki z masą serowo-maślaną

Orzechy drobno siekamy ,kilka zostawiamy do dekoracji.Ser pleśniowy rozgniatamy widelcem.Jedną łyżkę masła odkładamy a resztę ucieramy z serem i posiekanymi orzechami.Gruszki kroimy na połówki usuwamy gniazda nasienne i skrapiamy sokiem z cytryny aby nam nie ściemniały.Masłem smarujemy osiem kawałków folii aluminiowej.Do wydrążonych gruszek nakładamy po pół łyżeczki masy.Owoce układamy na folii,zawijamy i układamy na rozgrzanym ruszcie i pieczemy 5 min.Zdejmujemy odwijamy i nakładamy resztę masy.Gotowe gruszki możemy udekorować połówkami orzechów i listkami natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 08.04.2012 08:30
super
anemon 13.07.2011 07:57
To jest pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak