Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z sardynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sardynki 2 puszki
dżem pomarańczowy 1 łyżka
bób 10 dkg
kruche ciasto gotowe 1 opakowanie
żółtko jajek
rukola garść

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z sardynkami

Sardynki rozgniatamy widelcem mieszamy z łyżką nisko słodzonego dżemu.Bób gotujemy i obieramy ze skórki.Gotowe kruche ciasto wykładamy na spodzie i bokach czterech foremek sufletowych,wypełniamy je masą sardynkową a na wierzch kładziemy pokrojony bób i przykrywamy resztą ciasta które smarujemy żółtkiem.Paszteciki pieczemy 12 min w 180 stopniach.Podajemy na rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.07.2011 08:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak