Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toffi z herbatnikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 6 paczek
cukier 3/4 szklanki
mleko 1 litr
cukier wanilinowy
budyń śmietankowy
mąka 1 szklanka
jaja 1 szt.
śmietana 30% 0,5 l
masło 1 kostka
płatki migdałowe 100 g
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Toffi z herbatnikami

Obie mąki, budyń i jajko połączyć z 1,5 szkl.mleka. Resztę mleka zagotować z cukrami. Wlać przygotowaną mieszankę budyniową, zagotować i wystudzić. Masło ucierać stopniowo z budyniem. Śmietanę ubić, połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Na dnie blaszki poukładać herbatniki, na nie wyłożyć krem, a na wierzch ubitą śmietanę. Posypać płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak