Sposób przygotowania

Potrzebne przyprawy:
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka jarzynki
2 liścia laurowe
3 ziela angielskie
pieprz
majeranek
bazylia
rozmaryn

Mięso marynujemy 24h przed planowanym pieczeniem. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej, dodajemy obrany i rozgnieciony czosnek, sól, jarzynkę, dużo pieprzu, garść majeranku, sporą ilość bazylii, szczyptę rozmarynu, liście laurowe oraz ziele angielskie – mieszamy. Mięso porcjujemy, osobno noga, biodro, piersi. Kawałki mięsa wkładamy do marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki na dobę. Pieczemy pod przykryciem w temp. 180* przez minimum 2 godziny. Mięso powinno być z młodej gęsi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a to trafił mi się super przepisik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    pyszny obiadek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    wygląda smakowicie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    doskonały niedzielny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !