Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa ryba

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 5 sztuk
sól 1/2 łyżeczki
kolendra 2 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 sztuki
Ciasto:
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
koperek zielony 1/2 pęczka
DODATKOWO:
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1\2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa ryba

Filety oczyścić i osuszyć,skropić sokiem z cytryny,natrzeć solą,pieprzem i kolendrą,zostawić w lodówce na 3-4godz.
W misce wymieszać mąkę z jajkiem i taką ilością wody gazowanej aby powstało ciasto troszkę gęstsze od naleśnikowego,do ciasta dodać sól,pieprz,sodę i posiekany koperek. W cieście maczać zamarynowane filety następnie dokładnie obtoczyć w bułce tartej .
Rybę smażymy w dość głębokim tłuszczu na złoty kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

evita0007 12.07.2011 20:41
ale pyszności :-)
SmacznaPyza 11.07.2011 15:45
apetyczny obiadek
aguus 11.07.2011 15:31
Chętnie się wproszę na taki obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak