Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mulatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
margaryna 300 g
masa krówkowa 1 puszka
rum 1 szklanka
herbatniki 6 opakowań
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Mulatka

Ciasto: białka ubij, dodaj cukier i żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do białek. Wymieszaj. Piecz 30min. w 180* C. Masa: margarynę utrzyj z masą krówkową, dodaj sok z cytryny. Ciasto posmaruj masą, ułóż herbatniki, połóż biszkopt i masę, aż o wykończenia prouktów. Wierzch posmaruj cienko masą, udekoruj kakao i kruszonymi herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak