Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dkg
czosnek 4 ząbki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
boczek wędzony 8 plastrów
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona z boczkiem

Szynkę naciąć wzdłuż (zrobić kieszeń), włożyć w nie 2 plasterki boczku. Ząbki czosnku przekrajać na pół. W mięsie zrobić głębokie nakłucia, powtykać w nie czosnek. Szynkę podsmażyć z każdej strony. Obłożyć ją pozostałymi plasterkami boczku (w razie potrzeby spiąć wykałaczkami), jeszcze raz podsmażyć. Zalać mięso taką ilością wody, żeby przykryła je w całości. Dusić ok.2 godziny. Po tym czasie odparować resztę wody, a mięso przyrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 17.07.2011 22:02
smakowita
Misiek1 11.07.2011 14:27
Smacznie się prezentuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak