Sposób przygotowania

Szynkę naciąć wzdłuż (zrobić kieszeń), włożyć w nie 2 plasterki boczku. Ząbki czosnku przekrajać na pół. W mięsie zrobić głębokie nakłucia, powtykać w nie czosnek. Szynkę podsmażyć z każdej strony. Obłożyć ją pozostałymi plasterkami boczku (w razie potrzeby spiąć wykałaczkami), jeszcze raz podsmażyć. Zalać mięso taką ilością wody, żeby przykryła je w całości. Dusić ok.2 godziny. Po tym czasie odparować resztę wody, a mięso przyrumienić.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Smacznie się prezentuje:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !