Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1-2 szklanka
cukier 1 łyżeczka
kakao 1-2 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
smietana 18% 10 dag
deser 2-3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Czekolady łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy kakao i odrobinę mleka. Mieszamy, aby nie było grudek. Nieco studzimy. Śmietanę miksujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i pozostałym mlekiem. Mieszamy z czekoladą i ponownie podgrzewamy. Wlewamy do filiżanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak