Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy 2

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koperek 1/2 pęczka
rosół 1,5 szkl.
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
masło 4 dag
mąka 4 dag
śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt.
sok z cytryny
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy 2

(Na 1 szklankę) Rosół i wino wymieszać razem. Gotować aż zgęstnieje około 8 minut. Żółtka roztrzepać ze śmietaną. Koperek posiekać. Dodać koperek i żółtka ze śmietaną. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sos nadaje się do jasnych mięs (kurczaka, indyka, cielęciny), ryb i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak