Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z porzeczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 400 g
marchewka
porzeczki 150 g
majonez 3 łyżki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z porzeczkami

Kapustę cieniutko szatkujemy potem myjemy pod kranem a następnie sparzyć wrzątkiem posypujemy sola i pozostawiamy w takim stanie kapustę na 20 minut . W tym czasie marchewkę obieramy i ścieramy na tartce o drobnych otworach , łączymy z kapustą , dodajemy majonez i przetarte przez sito porzeczki , doprawić do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.10.2012 19:06
supcio
magmonika1995 12.05.2012 21:35
swietnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak