Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy do pulpetów i klopsów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
cebula 1 szt.
mąka 1 łyżka
wywar z suszonych grzybów 1 szkl.
rosół 1 szkl.
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy do pulpetów i klopsów

Na maśle przysmaż posiekaną cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć, nie rumieniąc. Podlej, cały czas mieszając, wywarem z grzybów i rosołem. Zapraw żółtkami. Przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak