Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe kulki z morelami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 40 dag
cukier puder 4 łyżki
cukier waniliowy 1 op
sok z cytryny do smaku
morele 6 szt
ciasto czerstwe 4 plasterki
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe kulki z morelami

Ser biały umieść w misce. Wsyp cukier puder oraz cukier waniliowy. Utrzyj na gładką kremową masę. Dopraw do smaku sokiem z cytryny.
2. Morele sparz wrzątkiem, a potem przelej na sicie zimną wodą. Obierz ze skórki, przekrój na połówki i wypestkuj. Miąższ drobno posiekaj (2 połówki moreli odłóż).
3. Drobno posiekane owoce dodaj do masy serowej, wymieszaj. Odstaw do schłodzenia. Czerstwe ciasto (lub tosty pszenne) ułóż na blasze i skrop mlekiem. Piecz 5 min w 180 stopniach. Łyżką do lodów formuj kulki z masy serowej. Układaj je na ciepłym cieście, dekoruj odłożonymi morelami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.01.2014 07:19
pyszności !!!
Ewelina38 31.10.2013 11:10
fajny i godny polecenia przepis, uwielbiam takie smakołyki :)
halina17 11.07.2011 10:44
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak