Sposób przygotowania

Ser biały umieść w misce. Wsyp cukier puder oraz cukier waniliowy. Utrzyj na gładką kremową masę. Dopraw do smaku sokiem z cytryny.
2. Morele sparz wrzątkiem, a potem przelej na sicie zimną wodą. Obierz ze skórki, przekrój na połówki i wypestkuj. Miąższ drobno posiekaj (2 połówki moreli odłóż).
3. Drobno posiekane owoce dodaj do masy serowej, wymieszaj. Odstaw do schłodzenia. Czerstwe ciasto (lub tosty pszenne) ułóż na blasze i skrop mlekiem. Piecz 5 min w 180 stopniach. Łyżką do lodów formuj kulki z masy serowej. Układaj je na ciepłym cieście, dekoruj odłożonymi morelami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fajny i godny polecenia przepis, uwielbiam takie smakołyki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszności !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !