Sposób przygotowania

Z białek ubić sztywną piane dodając cukier.Do masy dodawać po 1 żółtku i delikatnie mieszać.Do masy jajecznej dodawać porcjami przesianą mąką i mieszać delikatnie ale już tylko łyżką,aby ciasto nie opadło.Przełożyć do blaszki wyłożonej tylko papierem do pieczenia,nie smarować boków.Piec w 180 st.C ok. 40 minut.Przed upływem30 minut nie otwierać pieca.Przekładać kremami,śmietaną owocami lub galaretką itp...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    podstawa to dobry przepis na biszkopt...
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bez dobrego biszkoptu nie ma smacznego ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    junox

    też taki robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    dobry biszkopt to połowa sukcesu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !