Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UNIWERSALNE CIASTO - BISZKOPTOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier 1 szkl
mąka 6 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: UNIWERSALNE CIASTO - BISZKOPTOWE

Z białek ubić sztywną piane dodając cukier.Do masy dodawać po 1 żółtku i delikatnie mieszać.Do masy jajecznej dodawać porcjami przesianą mąką i mieszać delikatnie ale już tylko łyżką,aby ciasto nie opadło.Przełożyć do blaszki wyłożonej tylko papierem do pieczenia,nie smarować boków.Piec w 180 st.C ok. 40 minut.Przed upływem30 minut nie otwierać pieca.Przekładać kremami,śmietaną owocami lub galaretką itp...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 27.07.2013 17:59
dobry biszkopt to połowa sukcesu
junox 27.03.2013 21:05
też taki robię
Ewa111 20.10.2011 19:42
bez dobrego biszkoptu nie ma smacznego ciasta
smakoszek 29.07.2011 15:24
świetne
IZABELA29 13.07.2011 08:31
podstawa to dobry przepis na biszkopt...
Krystyna32 12.07.2011 16:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak