Sposób przygotowania

sól
pieprz mielony
mąka
bułka tarta
olej
2 łyżki masła
3 łyżki wody
maggi
Mięso podzielić na sznycelki ( wielkość zależy od upodobania - ja kroję każdą pojedynczą pierś na 3 części bo wole małe kotleciki ). Kawałki mięsa wkładać w woreczek foliowy i lekko stłuc tłuczkiem do mięsa ( robię to przez woreczek żeby nie porozrywać włókien ) .
Posolić i posypać pieprzem .Panierować w mące , jajku ( roztrzepanymi z odrobiną wody ), bułce tartej . Smażyć na rumiano na gorącym oleju. Sznycelki przełożyć do garnka , skropić odrobiną maggi .Dodać masło , wodę i dusić na bardzo małym gazie kilka minut .
Podawać z ziemniakami puree lub ryżem gotowanym na bulionie i surówką .
Przy podawaniu kładę na sznycle kawałki masła i plasterki cytryny .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię takie sznycelki z kurczaka.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    też takie robię - szybko i pysznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !