Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż z migdałami i suszonymi śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 50 g
suszone śliwki kalifornijskie 100 g
żółtko jajek
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
jarmuż 400 g młody

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż z migdałami i suszonymi śliwkami

Jarmuż umyć potem odciąć ogonki liściowe i grube nerwy od razu cienko pokroić , migdały sparzyć , obrać ze skórki i posiekać , śliwki również namoczyć , ugotować i przetrzeć ,łączymy z żółtkiem ,jarmużem , doprawić do smaku i na koniec posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 29.12.2012 00:25
interesujące
babcia
babcia 29.12.2012 00:25
interesujące
jolita 11.07.2011 10:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak