Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokietobułki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerki 6 szt.
mleko 2 szklanki
sól
pieprz
mięso mielone 1/2 kg
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
pietruszka zielona
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokietobułki

Kajzerki dzielimy na dwie połówki. Z każdej wyjmujemy środek, tak aby została sama skórka z wierzchu. Moczymy je w mleku. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem posiekanej pietruszki. Mięsem napełniamy bułki. Zlepiamy ich końce formując półksiężyce. Każdą bułkę obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.12.2011 20:02
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak