Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna sałatka z rokpolem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt duże
biała kapusta 0,5 szt
jajko 2 szt
rokpol 10 dag
natka pietruszki 1 pęczek
olej 6 łyżeczek
ocet winny 2 łyżki
musztarda 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie 10 dag
kapusta czerwona 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna sałatka z rokpolem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na ćwiartki. Ziemniaki -najlepiej małe sztuki-gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy i kroimy na ćwiartki.Kapusty oczyszczamy i szatkujemy. Ser drobno kruszymy. Natkę opłukujemy, osuszamy i drobno siekamy.Kapustę, rokpol i pokrojone orzechy przekładamy do salaterki i mieszamy. Ocet winny mieszamy ze szczyptą soli, pieprzu i musztardą.Ciągle ucierając wlewamy powoli olej, na koniec dodajemy natkę.Do kapusty, rokpola i orzechów dodajemy jajka i ziemniaki, polewamy przygotowanym sosem i wstawiamy na godzinkę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 08.01.2013 20:48
super sałatka
Edyta31 25.10.2011 23:56
pycha
IZABELA29 01.08.2011 13:13
lubię wszelkie sałatki szczególnie z serem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak