Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z rukolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony groszek 20 dkg
ogórek 1 sztuka
sałata 1 główka
rukola 1 pęczek
filet z łososia 40 dkg
olej 2 łyżki
musztarda dijon 2 łyżki
gęsta śmietana 10 dkg
sok z limetki 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z rukolą

Zagotować 2 szklanki wody. Gdy zacznie wrzeć, wrzucić nierozmrożony groszek i gotować 2 minuty bez pokrywki. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Ogórek umyć, pokroić w plastry. Opłukaną sałatę pokroić w paski, a łososia w kostkę. Opłukać rukolę, osączyć i ułożyć na papierowym ręczniku. Łososia skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 5-10 minut. Następnie osączyć i obsmażyć na złoto na oleju przez 3 minuty. Doprawić.
Przygotować sos: musztardę wymieszać ze śmietaną i sokiem z limetki. W dużej salaterce wymieszać ogórki z sałatą, rukolą i groszkiem. Polać sałatę sosem musztardowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.10.2010 21:52
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak